En supervillain er skurken superheltene våre står ovenfor og blir ofte sett på arketypen til superhelten. Alle historier om en superhelt har derfor også en supervillain. Her er en liste over tidenes fem mest kjente Supervillains.

1. Magneto

Blant de mest kraftfulle, gjenkjennelige, og beryktede supervillans gjennom tidene finner vi i X-men. Vi tenker selvfølgelig på Magneto, som er en farlig mutant. Han er revolusjonær og er beryktet spesielt for sin terrorfinansiering.

2. The Joker

Batman har mange fiender, men det er spesielt en som skiller seg ut. Dette er The Joker, som ble udødeliggjort da Jack Nicholson spilte karakteren i filmen Batman fra 1989.

3. Lex Luthor

Lex Luthor, Supermanns erkefiende, er en av de mest begavede vesener som finnes på jorden. Han er uansett en sosiopat. Lex Luthor er uten tvil DC Comics mest ikoniske skurk.

4. Catwoman

Catwoman, også kjent som den utkledde Selina Kyle. Hun har spesialisert seg som innbruddstyv, men hva er det egentlig med henne og Batman? Hvorfor kan de ikke bare bli et par i stedet for å sloss?

5. Red Skull

Captain Americas mangeårige erkefiende, er Johann Schmidt, også kjent som den hensynsløse Red Skull. Han har alle egenskapene en supervillain bør ha, han er ond, hensynsløs og uredd.