Batman er en superhelt som er laget av DC Comics. Han dukket først opp i et tegneseriehefte i 1939, og i motsetning til mange andre superhelter, har han ingen superkrefter. I stedet bruker han kløkt og tekniske hjelpemidler til å bekjempe kriminalitet i den oppdiktede byen Gotham.

Batman blir berømt

Det tok ikke lang tid før Batman ble så populær at han fikk et eget blad. Nest etter Supermann, er han i dag den mest populære helten fra DC Comics. Han dukket opp på filmlerretet allerede i 1943, og det skulle slett ikke bli siste gang. En ny filmserie ble laget i 1949, og en spillefilm kom i 1966. På 1960-tallet ble det også laget en TV-serie om Batman. Denne serien var litt mer humoristisk. I årene 1989 til 1997 ble det laget fire filmer om Batman. Det kom også to animerte serier, en på 1990-tallet og en på 2000-tallet.

Trilogien vekker Batman på nytt

I 2005 kom den første filmen i Batman-trilogien av Christopher Nolan. Denne triologien var litt mørkere og mer alvorspreget enn de tidligere filmene. Trilogien besto av filmene Batman Begins, The Dark Knight og The Dark Knight Rises.

Batman i spill

Batman har også vært hovedpersonen i en rekke spill, blant annet i en trilogi med PS-spill. Batman: Arkham Asylum kom i 2009, Batman: Arkham City kom i 2011 og Batman: Arkham Origins kom i 2013. Det kom et fjerde spill i 2015, kalt Batman: Arkham Knight. Batman-filmen har til og med blitt en spilleautomat som man kan ha det moro med.

Batman leker

Merkevarenavnet Batman er selvsagt også verdt en formue i diverse produkter for salg. Det kommer leker, samlefigurer, klær, sengesett, matbokser og alt annet du kan tenke deg. Disse tingene gir faktisk en god inntekt til opphavsmennene bak Batman, og bidrar til å gjøre merkevaren enda mer populær blant de yngre generasjonene.