Tegneserieforlaget Marvel Comics ble grunnlagt i 1939 av Martin Goodman. De er kjent for superheltene sine som Spiderman, Hulk, Fantastic Four og X-men. Selv om de første tegneseriene kom ut for snart 80 år siden er de like aktuelle i 2016 både som tegneserie og film.

Historie og bakgrunn

Den aller første utgivelsen fra Marvel Comics kom i oktober 1939. De første utgivelsene ble solgt i 900 eksemplarer, men salgstallene økte etter hvert som nye superhelter etter hvert ble skapt. Det ble også opprettet flere publiseringsselskaper etter hvert på både 40- og 50-tallet og til slutt var Marvel Comics en av de aller største tegneserieforlagene i verden. Den første utgaven av Fantastic Four kom i 1961, mens den aller første utgaven av tegneserien om Spider-Man ble utgitt i 1962. X-men ble utgitt året etter og skapte stor oppmerksomhet på grunn av sin helt spesielle nerve og psykologi i fortellingen.

Nye superhelter filmer

Captain America var en av Marvels aller første superhelter. Sommeren 2016 kommer det en splitter ny film om ham, hvor han må ut på spennende oppdrag for å redde verden. Dette er langt fra den eneste filmen fra Marvel Studios, som også har lansert at filmer om både X-Men, Dr.Strange og Captain Marvel er på vei sommeren 2016.