DC Comics dominerer det amerikanske tegneseriemarkedet sammen med Marvel Comics. Faktisk utgjør disse hele 80 prosent av alle publikasjonene. DC Comics mest kjente superhelter er Batman, Superman, The Flash og Green Lantern.

Historie og bakgrunn

DC Comics ble etablert allerede i 1934, faktisk fem år før selskapet som skulle bli deres argeste konkurrent – Marvel Comics. Deres aller første utgivelse var tegneserien Detective Comics, hvor også navnet til selskapet gjenspeiler seg. Det var den tidligere journalisten Malcolm Wheeler-Nicholson som etablerte selskapet. Deres første utgivelser, Detective Comics og Action Comics, gis fortsatt ut. Det spesielle med superheltene til DC Comics var at de egentlig var ekte mennesker og fungerte i hverdagslivet når det ikke var på oppdrag som superhelter. Et godt eksempel på dette er at Clark Kent er journalist når han ikke er Superman, og Batman er egentlig Bruce Wayne, en rik mann som arvet mye penger i ung alder.

Superhelter på film

Alle superheltene fra DC Comics har det blitt laget film av og spesielt tv-serien om Batman ble populær i 1943. Skuespillere som har spilt Batman gjennom tidene er blant annet George Clooney, Michael Keaton og Christian Bale. Populær ble også de første filmene om Superman i 1941, men det var spesielt Superman-filmene fra 80-tallet som fikk ekstra stor oppmerksomhet og satte rekorder ved nesten alle verdens kinoer. Vi tenker selvfølgelig på filmene med Christopher Reeve i hovedrollen.